De parel van Brabant

Grimbergen wordt niet voor niets de parel van Brabant genoemd. De gemeente heeft verschillende troeven die oud en jong weten te bekoren: schilderachtige pleintjes, een historisch centrum, verschillende musea, gezellige eetcafés en een netwerk van bewegwijzerde wandel- en fietsroutes in en door de vier deelgemeenten Grimbergen, Beigem, Humbeek en Strombeek-Bever.

Tot op de dag van vandaag is het nog steeds mogelijk om de sfeer van het roemrijke verleden van Grimbergen op te snuiven. Het kerkplein met de goed bewaard gebleven middeleeuwse huisjes en monumenten getuigt van de belangrijke rol die Grimbergen in de geschiedenis gespeeld heeft. De basiliek, die door geldgebrek nooit werd voltooid, werpt haar kenmerkende schaduw over het dorp en de beiaard zorgt voor feestelijke klanken in de straten. Elke zondag om 10 uur kan u de gezangen van het Gregoriaans koor komen beluisteren.

Heel anders is de sfeer in deelgemeente Strombeek-Bever: multicultureel, bruisend en stedelijk. Het cultuurcentrum CC Strombeek Grimbergen houdt er de vinger aan de pols en is een vaste waarde voor een cultureel avondje uit.

Wat valt er allemaal te beleven?

Kijk op UIT in Grimbergen

Bereikbaarheid

De gemeente Grimbergen ligt op een boogscheut van Brussel en Brussels Airport en vlakbij Mechelen, Leuven en Antwerpen.  Wie Grimbergen bezoekt, kan terecht op een van de openbare parkings:

  • Ter Wilgen (Brusselsesteenweg 160)
  • Fenikshof (Abdijstraat 20)
  • Sporthal Prinsenbos (Pastoor Woutersstraat 5)